Półwysep Helski, Zatoka Pucka i Wybrzeże Gdańskie

← Nadmorskie Wiadomości

WIADOMOŚCI Z POLSKIEGO WYBRZEŻA - Półwysep Helski, Władysławowo, Puck, Trójmiasto i okolice
Kalendarz Imprez i WydarzeńPokoje Gościnne Monika we WładysławowieSalon kosmetyczny Venus

Jastrzębia Góra: Primavera Food Days

2019-04-05 Jastrzębia Góra

Wszystkich miłośników kulinariów zapraszamy na największe Wydarzenie Gastronomiczne na Północy do Primavera Jastrzębia Góra. 

CEL 
Zaszczepienie w uczestnikach miłości do kulinariów, wyłonienie talentów gastro, propagowanie zdrowego odżywiania! 

KIEDY 
W dniach 25 – 26 kwietnia w obiekcie położonym zaledwie 100m od morza odbędą się dwa prestiżowe konkursy kulinarne: 

- II Turniej kulinarny PRIMA ZDROWIE 
Primavera chcąc sprostać oczekiwaniom coraz bardziej świadomych Gości, dynamicznie rozwija swoją kulinarię w stronę zdrowia, dlatego oparliśmy na tej idei konkurs, który ma na celu wyłonienie spośród uczniów szkół gastronomicznych talentów, które w przyszłości będą reprezentowały zdrowe oblicze gastronomii. 
W tym roku tematem przewodnim będą ryby morskie. 

- XVI POMORSKIE POTYCZKI KULINARNE 
Dorsz Bałtycki oraz policzki z dorsza - to temat i zadanie konkursowe uczestników XVI już edycji Pomorskich Potyczek Kulinarnych. W tym roku organizator postawiliśmy na to, aby było zdrowo,świeżo i przede wszystkim lokalnie! Kucharze, którzy wezmą udział w konkursie będą musieli przygotować danie główne (6 porcji) i będą mieli na to 1 godzinę 30 minut. 

Do konkursu zakwalifikowanych zostanie 12 kandydatów wśród zgłoszonych kucharzy pracujących, na co dzień w lokalach gastronomicznych, bez względu na rodzaj lokalu i lata praktyki w zawodzie.Uczestników obu konkursów oceni profesjonalne jury gwarantujące zachowanie wysokiego poziomu konkursu. Zwycięzcy XVI Pomorskich Potyczek Kulinarnych ogłoszeni zostaną po konkursie 26 kwietnia podczas uroczystej, wieczornej Gali w sali bankietowej Primavera Jastrzębia Góra. Organizatorem konkursu jest Dariusz Gwiazda, szef kuchni Primavera Jastrzębia Góra a gospodarzem eventu Primavera Jastrzębia Góra. Pomorskie Potyczki Kulinarne to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Uczestnicy konkursu będą mogli się ubiegać nominacje do Kulinarnego Pucharu Polski 2019. 

DODATKOWO 

- obecność gwiazdy kulinarnej (warsztaty, live cooking, komentowanie zmagań) 
- przestrzeń wystawiennicza 
- strefa systemu Primalife (zdrowy styl życia) 
- degustacje kulinarne 
- edukacyjny program warsztatowo – wykładowy 
- strefa grillowa 
- nowinki i trendy kulinarne 

SZCZEGÓŁY ZNAJDZIECIE TUTAJ: http://primaverafooddays.pl/ 

ZAPRASZAMY 25-26.04.2019 OD GODZINY 10:00 DO SALI KRYSZTAŁOWEJ PRIMAVERA JASTRZĘBIA GÓRA! WSTĘP BEZPŁATNY! 

Harmonogram 
czwartek, 25 kwietnia 2019 
11:00 – 11:45 
SALA PRIMALIFE - Ja w relacjach z innymi – jak budować dobre relacje? Prowadzący: Elżbieta Krzyżaniak 
11:00 – 11:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak maksymalnie wykorzystać każdy metr powierzchni usługowej? 
12:00 – 12:45 
SALA PRIMALIFE - Twoje decyzje zakupowe. Prowadzący: Sandra Chrzanowska 
12:00 – 12:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Przepis na #dobrykadr 
13:00 – 13:45 
SALA PRIMALIFE - Ekologiczne jedzenie – moda czy potrzeba? Prowadzący: Sandra Chrzanowska 
13:00 – 13:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Współpraca z portalami gastronomicznymi- jak dotrzeć do jeszcze większej liczby konsumentów? 
14:00 – 14:45 
SALA PRIMALIFE - Skuteczna komunikacja – poznaj zasady i zacznij je stosować. 
14:00 – 14:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak zwiększyć zyski z sezonu? 
15:00 – 15:45 
SALA PRIMALIFE - Domowe kosmetyki- wykorzystaj to co dała nam natura. 
15:00 – 15:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Obecność w sieci. Co napędza promocje w internecie? 
piątek, 26 kwietnia 2019 
11:00 – 11:45 
SALA PRIMALIFE - Dieta Twojego dziecka – wyzwanie na które masz wpływ. Prowadzący: Sandra Chrzanowska 
11:00 – 11:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Budowanie zespołu – jak sobie poradzić z ciągłą rotacją? 
12:00 – 12:45 
SALA PRIMALIFE - Lecznicza moc oddechu. Wdech i wydech, który działa. 
12:00 – 12:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Trendy kulinarne 2019/2020. 
13:00 – 13:45 
SALA PRIMALIFE - Profilaktyka onkologiczna w diecie. Prowadzący: Magdalena Maciejewska- Cebulak 
13:00 – 13:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jedyną stałą rzeczą w gastronomii są wpadki – fuck up edition. 
14:00 – 14:45 
SALA PRIMALIFE - Psychologia w budowaniu zdrowych nawyków. 
14:00 – 14:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak zmieniają się oczekiwania klientów w branży gastronomicznej? 
15:00 – 15:45 
SALA PRIMALIFE - Sprawdź skład kosmetyków, których używasz na co dzień i wyrzuć te które nie pasują do Twojej skóry! 
15:00 – 15:45 
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Nowoczesna gastronomia = nowoczesny marketing. 
 

 
Nordi.pl | wykonanie: StudioFX.biz
© 2019 Polwysep.pl | Kontakt